Indiase politie bevrijdt veertien kinderen uit textielatelier

In India heeft de politie veertien kinderen bevrijd die werden uitgebuit in een textielatelier in de hoofdstad New Delhi. Dat gebeurde nadat de Britse pers had bericht over minderjarigen die werden tewerkgesteld door een leverancier van de Amerikaanse kledingketen Gap.

Zondag kondigde Gap aan de kleren die door Indiase kinderen werden gemaakt te zullen terugtrekken uit de handel, nadat een onderzoek van het Britse magazine The Observer was verschenen waarin de werkomstandigheden in een atelier in New Delhi werden aangeklaagd.

De kinderen, sommigen amper 10 jaar oud, werden uitgebuit in de kleine textielfabriek. Een journaliste van de The Observer bezocht de plek. De kinderen maakten met de hand geborduurde hemden voor Gap Kid.

De Indiase politie werd gewaarschuwd door een lokale liefdadigheidsorganisatie en voerde maandagavond een razzia uit in het atelier. De kinderen werden uit de fabriek weggehaald.

"We zijn een ruimte binnen gegaan waar kinderen werkten. Sommigen waren ziek en anderen werden zelfs niet betaald", aldus een woordvoerder van de liefdadigheidsorganisatie. "Ze waren tussen negen en zestien jaar oud en afkomstig uit de staat Oost-Bengalen".

Een van de kinderen vertelde dat de werkuren van 9.00 uur 's ochtends tot middernacht liepen. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud