Advertentie
Advertentie

Ingrid Betancourt zondert zich half jaar af om boek te schrijven

Ingrid Betancourt, die jarenlang door de Colombiaanse guerrillabeweging Farc gegijzeld werd, zal zich minstens zes maanden lang afzonderen om een boek te schrijven over de jaren dat ze in de jungle van Colombia werd vastgehouden, zo heeft ze zondag in Wenen aan de pers gezegd.

"Ik ga vanaf begin volgend jaar waarschijnlijk tot in september of oktober een retraite houden (...) want ik denk dat de tijd rijp is om iets anders te doen (...)", zei Betancourt, die duidelijk aangedaan was bij de overhandiging van de trofee "Vrouw van het Jaar 2008" door World Awards.

Betancourt zei dat ze wou "getuigen van wat ze meegemaakt had en haar gedachten en emoties met de mensen wou delen". Ze wil zich met haar moeder "minstens gedurende zes maanden afzonderen om de dingen te kunnen schrijven die erg belangrijk geworden zijn voor mij".

De ex-gijzelaar van de Farc, die op 2 juli van dit jaar bevrijd werd met een militaire operatie in de jungle waarbij geen slachtoffers vielen, ontmoet zondagmiddag een andere ex-gijzelaar, met name de jonge Oostenrijkse Natascha Kampusch. Die werd op de leeftijd van 10 jaar op weg naar school ontvoerd door een man die haar gedurende acht jaar in zijn woning in een voorstad van Wenen gevangen hield. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud