Instorting gebouw Bangladesh - Al 540 slachtoffers

De dodentol in Dhaka na de instorting van een gebouw met confectieateliers is gestegen tot 540, nadat de reddingswerkers zaterdag nog meer slachtoffers hadden gevonden in het puin. Dat meldt een legergeneraal.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden nog vijftien lichamen geborgen en tientallen mensen zijn nog steeds vermist na de instorting op 26 april van het acht verdiepingen tellende gebouw waar vijf confectieateliers in ondergebracht waren.

Meer dan 2.400 mensen raakten gewond bij het drama dat Bangladesh onder grote druk zet om de internationale arbeidsstandaarden in te voeren in te confectie-industrie, goed voor net geen tachtig procent van de export van het Zuid-Aziatische land.

De vereniging van confectiebedrijven vroeg haar zowat 3.500 leden vrijdag voor 30 mei voorstellen op tafel te leggen in verband met de inspectie van de ateliers door experts. Ze vrezen immers dat internationale ondernemingen hun bestellingen annuleren als de veiligheid in Bangladesh niet verbetert.

De politie arresteerde intussen de eigenaars van het gebouw en de eigenaars van de fabrieken die erin gehuisvest waren voor nalatigheid.

Arbeiders werden uit het gebouw geëvacueerd nadat er grote barsten waren ontstaan, maar naar verluidt zouden de eigenaars van de ateliers hen vervolgens gedwongen hebben de dag van de instorting weer aan het werk te gaan. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud