Internationaal diamantcongres Antwerpen van start

In Antwerpen heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maandagochtend het vierde internationale diamantcongres "Antwerp Diamond Conference" van Antwerp Diamond Centre afgetrapt. Peeters verwees in zijn openingsspeech naar het grote belang van de diamantindustrie in de Vlaamse economie, waardoor de regering ook nooit de steun aan de sector zal opgeven.

"De diamantindustrie wordt niet beschouwd als zomaar een economische sector in Vlaanderen. Integendeel, ze is in in onze regio en onze economie geïntegreerd. En dat ondanks het gebrek aan de edelsteen in onze gronden", aldus nog Peeters. Volgens Peeters is Antwerpen nog steeds de diamanthoofdstad van de wereld: "wat New York is voor de financiële beurs en aandeelhouders, is Antwerpen voor de diamantwereld. We are keen to be involved", besloot hij.

En in dat diamantcentrum verzamelt nog twee dagen lang, tot dinsdag, de diamantwereld uit vijf verschillende continenten in het Flanders Congress & Concert Centre op het Koningin Astridplein. "Ideeën bespreken is het doel van dit congres", sprak Freddy Hanard, CEO van het organiserende Antwerp Diamond Centre. "Het centrale thema is het omarmen van de uitdagingen en bezorgdheden van de industrie vandaag." (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud