Internationaal Strafhof onderzoekt seksueel misbruik door ex-medewerker

Het internationaal Strafhof in Den Haag is een intern onderzoek gestart na klachten tegen een voormalig medewerker die mensen die hij in bescherming moest nemen, seksueel zou hebben misbruikt. De feiten zouden zich hebben afgespeeld in de Democratische Republiek Congo, zo staat in een persbericht op de website van het Internationaal Strafhof. Over de nationaliteit of identiteit van de ex-medewerker geeft het Strafhof geen informatie.

"Het Strafhof voert een zero tolerance beleid tegen elke vorm van seksueel misbruik en onderzoekt deze beschuldigingen dan ook met de grootste ernst en omzichtigheid", staat er in het persbericht.

De klachten waren afkomstig van vier personen die onder het beschermingsprogramma van het Strafhof vielen. Hun identiteit blijft geheim, ze krijgen extra medische en psychologische steun, luidt het.

De woordvoerder van het Strafhof beklemtoont dat de aanklacht ernstig wordt genomen, maar dat er ook nog steeds een vermoeden van onschuld geldt zolang de feiten niet bewezen zijn.

Het is de eerste maal dat het Strafhof geconfronteerd wordt met mogelijk seksueel misbruik door een personeelslid.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud