"Intimidatie" deed Oasis de das om

"Gewelddadige en verbale intimidatie" heeft Noel Gallagher doen besluiten om de Britse topgroep Oasis de rug toe te keren. Dat heeft de songschrijver en gitarist op zijn blog laten weten.

"Jullie mogen weten dat de mate van verbale en gewelddadige intimidatie ten opzichte van mezelf, mijn familie en vrienden onduldbaar was geworden", zo schrijft Gallagher. De gitarist klaagt ook over "een gebrek aan steun en begrip van het management en de bandleden".

Gallagher kondigde vrijdag aan dat hij Oasis verlaat. Even voordien moest de Britse topgroep in extremis een optreden in Parijs annuleren. Aan de basis van de breuk ligt een nieuw conflict tussen Noel en zijn broer en frontman Liam Gallagher.

Oasis staat te boek als één van de belangrijkste Britse bands van de voorbije twee decennia. Hun cd 'Definitely Maybe' uit 1994 wordt beschouwd als één van de beste debuutplaten aller tijden en met opvolger "Morning Glory" bereikte Oasis met ruim twintig miljoen verkochte exemplaren een commercieel hoogtepunt. Enkele van de grootste hits van de band zijn "Wonderwall", "Live Forever" en "Don't Look Back in Anger".

(RBR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud