Intrekken van decreet door Morsi is niet voldoende

Het Front van Nationale Redding, een belangrijke Egyptische oppositiegroep, heeft zondag verklaard dat de beslissing van Morsi om het decreet te annuleren dat hem ruimere bevoegdheden verleent, "niet aan de verwachtingen voldoet". Die maatregel zal de spanningen in het land niet kunnen wegnemen, luidt het in een reactie aan Middle East News Agency (Mena).

De Egyptische president Mohamed Morsi besliste zaterdag om het omstreden decreet van 22 november, waardoor hij meer macht krijgt, te annuleren. Hij bevestigde wel dat het referendum over de grondwet gewoon zal plaatsvinden op 15 december.

"Een van onze belangrijkste eisen is dat de stemming over de grondwet wordt uitgesteld. Daar niet aan tegemoetkomen, zal leiden tot meer confrontaties", verklaarde een vertegenwoordiger van de liberale oppositiegroep Front van Nationale Redding, waar onder meer Nobelprijswinnaar Mohammed ElBaradei deel van uitmaakt.

De oppositie heeft herhaaldelijk gezegd dat het ontwerp voor de grondwet moet worden aangepast, omdat daarin geen aandacht besteed wordt aan persoonlijke vrijheden en vrouwenrechten. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud