IOC ontvangt bewijs ticketverkoop op zwarte markt

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft zaterdag bekend gemaakt dat het bewijsmateriaal heeft ontvangen van de Britse krant 'Sunday Times' over de verkoop van tickets op de zwarte markt door officiële medewerkers.

"De ethische commissie heeft bewijsmateriaal gekregen van de krant en stelt vast dat elke zaak in detail onderzocht zal worden", stond er te lezen in een persbericht van het IOC. "We zullen in het bijzonder het bewust overtreden van de regelgeving rond de ticketverkoop onderzoeken." De raad van bestuur van het IOC gaf zaterdag in Londen de toestemming aan de ethische commissie om de zaak verder te onderzoeken.

In juni deden journalisten van de 'Sunday Times' zich voor als illegale verkopers van tickets. Ze hadden contact met zo'n 30 medewerkers van 54 landen die tickets op overschot hadden en ze wilden verkopen voor veel geld. Naar verluidt gaat het onder meer om de voorzitter van het Grieks Olympisch Comité, Spyros Capralos, een Servische ambtenaar en enkele Chinezen. In mei werd de secretaris-generaal van het Oekraïens Olympisch Comité nog in het nauw gedreven door BBC-journalisten, die de activiteiten van de secretaris-generaal op de zwarte markt ontdekten.

(KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud