Advertentie

Iraakse migrant doodgestoken in Athene

Een Irakees van 19 jaar oud is zaterdagavond in het centrum van Athene neergestoken door vijf mannen. Het slachtoffer kreeg verschillende messteken en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens de Griekse minister van Openbare Orde, Nikolaos Dendias, ging het om een racistische aanval. Hij baseert zich op het onderzoek van de politie. Dendias waarschuwt dat de aanvallers gestraft zullen worden, "ongeacht het voorwendsel dat ze gebruiken".

Getuigen zagen hoe de daders, voor ze het gemunt hadden op de Irakees, nog twee andere kleurlingen aanvielen. De vijf verplaatsten zich op motorfietsen. Ze konden hiermee na de steekpartij snel ontkomen in de nauwe straatjes van de Griekse hoofdstad.

De voorbije weken waren er al verschillende incidenten met een racistische inslag in Athene. Door de economische crisis en de stijgende werkloosheid keren steeds meer Grieken zich tegen buitenlanders. Begin deze maand voerde de Griekse regering nog een grootschalige operatie tegen illegale migratie. Daarbij werden honderden mensen zonder papieren opgepakt. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud