Advertentie

Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken ontkent toelating voor manifestaties

Het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zaterdag verklaard dat er geen enkele toelating werd gegeven voor eventuele protestbetogingen in het land. "Politieke bewegingen verspreiden momenteel geruchten dat er toelating zou zijn gegeven voor een manifestatie. We lichten iedereen in dat er geen enkele toelating werd gegeven voor bijeenkomsten of manifestaties in het ganse land", luidt het. Er wordt aan toegevoegd dat de autoriteiten "conform de wet" met overtreders zullen omgaan.

Eerder al had het Iraanse regime Mir Hossein Mousavi, die volgens de officiële resultaten als verliezer uit de presidentsverkiezingen van 12 juni kwam, gevraagd geen illegale bijeenkomsten uit te lokken. "In plaats van de ordetroepen of militaire troepen te beschuldigen, verwacht men van u te vermijden illegale manifestaties te provoceren en dergelijke bijeenkomsten niet te steunen", verklaarde Abbas Mohtaj, de secretaris van de Raad van de Nationale Veiligheid, die afhangt van Binnenlandse Zaken.

Aanhangers van Mousavi riepen vanaf woensdag op zaterdagnamiddag opnieuw de straat op te trekken tegen de verkiezingsoverwinning van Mahmud Ahmadinejad. De gouverneur van Teheran verbood die manifestatie. Mohtaj verklaarde dat Mousavi "verantwoordelijk zal zijn voor de gevolgen van de illegale betogingen". (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud