Advertentie

Iraanse regering haalt uit naar Westen

In de interne politieke crisis stuurt de Iraanse regering op een confrontatie met het Westen aan. De minister van Buitenlandse Zaken, Manucher Mottaki, zei zondag tijdens een ontmoeting van diplomaten dat Frankrijk een grote natie is die momenteel door "dwergen" bestuurd wordt.

Het beleid van Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is vals. "In die ruimte zitten veel vertegenwoordigers van staten die ooit gifgas (aan Irak) leverden. Iraniërs lijden sinds twintig jaar aan de gevolgen daarvan."

Over de nieuwe presidentsverkiezingen die de betogers eisen, liet hij zich slechts indirect uit. Mottaki zei dat de Iraniërs sinds de islamitische revolutie in 1979 veel opgeofferd hebben. "We hebben honderdduizenden martelaars en gewonden gehad. Dit volk kan zijn revolutionaire successen niet zomaar opgeven", aldus de Iraanse minister.

De Arabische tv-zender Al-Jazeera meldde intussen dat het de voorbije 24 uur niet alleen in Teheran maar ook in Shiraz en Isfahan tot protesten en botsingen met de politie kwam. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud