Advertentie
Advertentie

Iran bereid tot ernstige nucleaire onderhandelingen

Iran is bereid om "ernstige onderhandelingen" over zijn nucleair programma te voeren met de internationale gemeenschap. Dat heeft Hassan Rohani vandaag verklaard, tijdens zijn eerste persconferentie sinds hij als president van Iran werd ingehuldigd.

De nieuwe president maakte duidelijk dat hij zo snel mogelijk met de groep 5+1 (Verenigde Staten, Rusland, China, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland) wil gaan samenzitten om de Westerse bezorgdheid over het nucleair programma van Iran weg te werken.

"Naar mijn mening is de oplossing van het nucleair conflict eenvoudig en kan het dus snel en op korte termijn opgelost worden", zo zei hij in Teheran. Het conflict kan enkel de wereld uit worden geholpen via een respectvolle dialoog, klonk het nog. Rohani benadrukte ook dat dreigementen geen uitweg zullen bieden, omdat Iran zich daardoor niet laat intimideren.

De Westerse grootmachten en Israël beschuldigen Iran ervan een nucleair beleid te voeren dat tot doel heeft kernwapens te produceren. Maar de islamitische republiek ontkent die aantijgingen. De onderhandelingen over die kwestie slepen al jaren aan.

"We zijn in elk geval bereid om alle bedenkingen van de internationale gemeenschap hierover uit de weg te ruimen", verduidelijkte Rohani daarover. "En ik ben er zeker van dat die bezorgdheden ook snel zullen verdwijnen, als de andere partij daartoe bereid is". (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud