Advertentie

Iran meldt nieuwe Stuxnet-cyberaanval

De Iraanse autoriteiten hebben een cyberaanval tegen een energiecentrale en andere industriële infrastructuur in het zuiden van het land afgeslagen. Dat claimt de lokale baas van de civiele defensie vandaag.

Topman Ali Akbar Akhavan van de civiele defensie in de provincie Hormuzgan verklaarde aan het persbureau Isna dat het Stuxnet-virus onlangs is geïnfiltreerd in de computersystemen van lokale bedrijven. Een van de doelwitten was het stroombedrijf Bandar Abbas Tavanirdat.

Akhavan gaf geen informatie over eventuele schade die de cyberaanval heeft aangericht. Volgens hem slaagden de autoriteiten er tijdig in om het virus uit te schakelen. De daders moeten volgens de topfunctionaris bij de "vijanden" van Iran gezocht worden.

Dit voorjaar ondervonden het ministerie van Olie en de nationale oliemaatschappij ernstige hinder na een cyberaanval. Twee jaar geleden ontregelde Stuxnet ook al de controlesystemen van de ultracentrifuges die gebruikt worden voor de verrijking van uranium.

Iran claimt dat Israël en de Verenigde Staten achter de aanvallen zitten. Beide landen betichten het islamitische regime in Teheran ervan een kernwapen te produceren. Iran ontkent de aantijgingen.

(ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud