Iran spreekt van ongefundeerde informatie over aanslag op Poetin

Het bericht over een mogelijke zelfmoordaanslag op de Russische president Vladimir Poetin heeft "totaal geen grond". Zijn bezoek zal verlopen zoals gepland, zo verklaarde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

"De berichten van sommige media hebben totaal geen grond en maken deel uit van een psychologische oorlog van vijanden die de relaties tussen Rusland en Iran willen verstoren", zo verklaarde woordvoerder Mohammad Ali Hosseini. Hij voegde eraan toe dat de berichtgeving geen impact zal hebben op het programma van Poetin.

Het Russische agentschap Interfax citeerde zondag "een bron bij de speciale diensten", die beweerde dat een groep kamikazes een zelfmoordaanslag tegen Poetin aan het voorbereiden is. De aanslag zou dinsdag plaatsvinden, wanneer Poetin een bezoek brengt aan Iran. Het Kremlin bevestigde even later dat de president gewaarschuwd werd.

Het is onduidelijk hoe concreet de dreiging is. Volgens Interfax kregen de Russische inlichtingendiensten de informatie van bronnen buiten het land. Verscheidene groepen van zelfmoordcommando's zouden voor de opdracht opgeleid worden. De FSB, de voormalige KGB, weigert commentaar. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud