Israël bekent aanval op Syrië in september

Bijna een maand na de aanval van een Israëlisch gevechtsvliegtuig op een doel in Syrië heeft Israël de aanval voor het eerst toegegeven.

"Vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht hebben ongeveer een maand geleden een aanval uitgevoerd op Syrië", verklaarde een militair woordvoerder dinsdag in Tel Aviv. Verdere details werden evenwel niet bekendgemaakt. Tot nog toe had Israël berichten over de aanval op 6 september aan militaire censuur onderworpen. Israëlische media mochten enkel over de aanval berichten onder aanhaling van buitenlandse media. Het blijft onduidelijk wat precies het doelwit van de aanval was en of de aanval succesvol was. Al deze gegevens blijven onder militaire censuur staan, luidt het in Tel Aviv. Syrië heeft de aanval al scherp veroordeeld en ontkent dat er werkende militaire installaties getroffen zijn.

In Amerikaanse media werd gespeculeerd dat het doelwit van het Israëlische bombardement deel uitmaakte van een "geheime nucleaire samenwerking tussen Syrië en Noord-Korea". Die twee landen ontkennen dat er zo'n samenwerking bestaat. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud