Israël evacueert Palestijnen naar gebouw en bombardeert het

De Israëlische troepen hebben afgelopen week verschillende keren een gebouw gebombardeerd in Gaza, waar ze eerder 110 Palestijnen naar hadden geëvacueerd. Zeker 30 mensen kwamen daarbij om het leven. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties. Het Israëlische leger wil geen commentaar geven.

Het gaat om een gebouw in de Zeitoen, een voorstad van Gaza Stad.

Volgens het rapport, dat gebaseerd is op getuigenissen, evacueerden Israëlische grondtroepen de Palestijnen zondag naar een huis en waarschuwden ze hen "binnen te blijven". De helft van Palestijnen waren kinderen. Nog geen 24 uur later werd het huis verschillende keren gebombardeerd door het Israëlische leger.

Het Internationale Rode Kruis liet weten dat het haar medewerkers tot woensdag onmogelijk gemaakt werd om de wijk te benaderen. Toen dat uiteindelijk wel lukte, werden tientallen doden en fel verzwakte mensen, onder wie vrouwen en kinderen, teruggevonden. Het Rode Kruis veroordeelt Israël voor inbreuken op het internationaal recht omdat het medische teams de toegang tot de regio heeft geweigerd.

(SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud