Israël: extreem-rechts parlementslid verscheurt kopie van het Nieuwe Testament

Een Israëlisch parlementslid van extreem-rechts heeft een kopie van het Nieuwe Testament verscheurd, nadat een bijbelgenootschap het "verachtelijke" boek naar een reeks parlementsleden gestuurd had. Dat berichten verschillende Israëlische media dinsdag.

De extreem-rechtse Michael Ben Ari, lid van de oppositiepartij Nationale Unie, ontving net als collega's via de post een kopie van het "Boek der Testamenten", met daarin zowel de bijbel als het Nieuwe Testament. Afzender was de Israëlische Bijbelgenootschap.

"Dat verachtelijke boek heeft geleid tot de moord op miljoenen joden tijdens de inquisitie", hekelde Ben Ari. "Dit is een verschrikkelijke missionaire provocatie vanuit de kerk. Het boek en zij die het verstuurden zouden in de vuilbakken van de geschiedenis moeten verdwijnen.

In een begeleidende brief verduidelijkte de bijbelgenootschap dat het boek "een licht werpt op de heilige schriften en toelaat hen te begrijpen". "We hopen dat het boek u zal helpen en uw pad zal verlichten", klonk het nog.

(KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud