Israël gelast inwoners van Gaza-stad "meteen" hun woning te verlaten

De Israëlische luchtmacht heeft dinsdag in meerdere wijken van Gaza-stad vlugschriften verspreid die de inwoners aanzetten hun woonst "onmiddellijk" te verlaten, aldus correspondenten van het Franse persbureau AFP in Gaza.

"Voor uw eigen veiligheid vragen wij u uw woonst onmiddellijk te evacueren en u naar het stadscentrum te begeven", zo staat te lezen op de vlugschriften die naast de tekst in het Arabisch ook een kaartje met de te volgen weg bevatten.

De reden voor de evacuatie is niet vermeld. Wel garanderen de pamfletten "veiligheid" voor iedereen die zich ernaar schikt. "Uiteindelijk zal iedereen naar huis kunnen terugkeren", stelt de tekst. "Door de regels van het Tsahal (het Israëlisch leger) te volgen, zullen burgers uit de buurt van alle mogelijke incidenten zijn".

Het droppen van deze vlugschriften gebeurde terwijl Israël de optie voor een grondoorlog tijdelijk heeft opgeschort om de lopende diplomatieke inspanningen een kans te geven, zei een hoge Israëlische functionaris. (MARCO LONGARI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud