Israël kondigt nieuwe kolonisering Oost-Jeruzalem aan

De bevoegde Israëlische diensten hebben een openbare aanbesteding gestart voor de bouw van 307 woningen in de Israëlische nederzetting Har Homa in het bezette Oost-Jeruzalem. Het is de eerste nieuwe kolonisering die bekend raakt na de vredesconferentie in het Amerikaanse Annapolis van vorige week.

In Annapolis engageerden de Israëlische premier Ehud Olmert en zijn Palestijnse ambtgenoot Mahmoed Abbas zich om in 2008 een vredesakkoord te bereiken dat tot een tweestatenoplossing moet leiden. Daarover gaan volgende week onderhandelingen van start.

De openbare aanbesteding in Har Homa, een van de buurten die uitmaakt van "Groot-Jeruzalem", is volgens de Palestijnse onderhandelaar Sajeb Erakat "sabotage" van de resultaten van Annapolis. Erakat roept de VS op tot actie. In Annapolis werd overeen gekomen dat Amerika een bemiddelende rol tussen beide partijen op zich zal nemen.

Het betrokken gebied werd in 1967 door Israël veroverd. De Palestijnen willen hun toekomstige hoofdstad vestigen in Oost-Jeruzalem. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud