Israël vanuit Libanon beschoten - Onderhandelingen in Egypte

Raketaanvallen vanuit Libanon op het noorden van Israël hebben op de 13e dag van Israëlisch militair offensief bezorgdheid over een uitbreiding van het conflict veroorzaakt. Maar tegelijkertijd gaf de bereidheid van Israël om te onderhandelen in Egypte donderdag ook aanleiding tot hoop voor een oplossing van het conflict.

In totaal vier Katjoesja-raketten sloegen donderdagochtend in het noorden van Israël in. Een raket trof een rusthuis in de Noord-Israëlische kuststad Nahariya. Drie personen liepen er lichte verwondingen op. Drie andere raketten kwamen terecht in de omgeving en richtten volgens de radio geen schade aan. Volgens Libanese berichten schoot Israël vijf mortiergranaten terug.

Ondanks de aanhoudende gevechten wil Israël donderdag twee hooggeplaatste regeringsfunctionarissen naar Kaïro sturen voor gesprekken over een wapenstilstand. De groep zal geleid worden door Amos Gilad, een vertrouweling en adviseur van de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak. Israël maakt een staakt-het-vuren onder andere afhankelijk van een stopzetting van de beschietingen vanuit de Gazastrook en een eind aan de wapensmokkel via de Egyptische grens naar Gaza. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud