Israëlisch leger heeft voortaan ook vrouwelijke sluipschutters

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Israëlisch leger hebben vrouwen een opleiding tot sluipschutter afgelegd, waarin ze naast andere vaardigheden, leerden een doel te raken vanop een kilometer afstand. Dat heeft een Israëlische militaire woordvoerster woensdag meegedeeld.

De zes weken durende opleiding tot sluipschutter werd tot voor kort beschouwd als een van de laatste "mannelijke bastions" binnen het leger, maar volgens de krant Ma'ariv waren 13 van de 16 deelnemers bij de laatste opleiding van vrouwelijke slag.

De krant meldde dat de vrouwelijke sluipschutters, die onlangs werden ingezet aan de grens tussen Israël en het Sinaï-schiereiland, hebben voorkomen dat een halve ton drugs Israël werd binnengesmokkeld, toen ze twee drugssmokkelaars vanop een kilometer afstand uitschakelden.

Een hogere officier zei dat het uiteindelijke doel is om bij elke infanteriebataljon een compagnie sluipschutters toe te voegen. Hij zei dat de sluipschutters, zowel mannelijke als vrouwelijke, de vaardigheid moeten hebben om tien uur in hinderlaag te wachten en binnen de minuut een schot moeten kunnen afvuren dat doeltreffend is. (LRT)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud