Advertentie

Israëlisch-Palestijnse gevangenenruil in het verschiet (media)

Israël heeft ermee ingestemd de Palestijnse Fatah-leider Marwan Barghoeti vrij te laten in het kader van een ruimere deal waarbij de Palestijnen de ontvoerde Israëlische soldaat Gilad Shalit moeten vrijlaten, zo heeft de gezaghebbende Israëlische krant Haaretz zondag op gezag van de in Londen verschijnende Arabische krant al-Hayat bericht.

Barghoeti zou deel uitmaken van 1.000 Palestijnen die Israël zou willen laten gaan. Maar de joodse staat wil echter niet Ahmed Sa'adat van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina loslaten.

Barghoeti is de vroegere leider van de gewapende vleugel van de Fatah. Hij werd in 2002 gevangen genomen en in 2004 tot levenslang veroordeeld.

Shalit werd in 2006 door gewapende lieden ontvoerd.

Het nieuws over een op stapel staande gevangenenruil komt er temidden van berichten dat er bij de onrechtstreekse onderhandelingen tussen Israël en de radicale islamitische beweging Hamas omtrent een duurzaam bestand significante vooruitgang is geboekt, zegt Haaretz.

Het officiële Chinese persbureau Xinhua leerde uit het bericht van al-Hayat dat de gevangenenruil wellicht dinsdag zou plaatsvinden. (LVK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud