Israëlisch veiligheidskabinet beraadt zich over de VN-resolutie

Na de oproep van de VN-Veiligheidsraad tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook zal het Israëlisch veiligheidskabinet zich vrijdag nog beraden welke stappen verder zullen worden genomen. De hoogste VN-raad had eerder Israël en Hamas aangemaand tot een snelle, duurzame en volledig gerespecteerde wapenstilstand in de Gazastrook. Ondertussen werden bij Israëlische aanvallen donderdagnacht volgens Palestijnse bronnen opnieuw minstens negen mensen gedood.

Israël zal nu volgens mediaberichten beslissen of het de resolutie accepteert of de derde fase van zijn militaire offensief begint. Die voorziet in het sturen van bijkomende soldaten naar de dichtbevolkte steden en vluchtelingenkampen om de voortdurende raketbeschietingen op Israël te stoppen. Een hoge regeringsfunctionaris zei op de Israëlische radio dat de beslissing niet noodzakelijk vrijdag moet worden genomen. Israël wil zijn offensief slechts beëindigen nadat alle militaire doelen zijn verwezenlijkt.

Hamas deelde mee zich niet gebonden te voelen door de resolutie van de VN-Veiligheidsraad omdat de organisatie niet aan het overleg heeft deelgenomen. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud