Israëlische procureur-generaal eist onderzoek tegen premier Olmert

De Israëlische procureur-generaal heeft zondag een strafrechtelijk onderzoek tegen premier Ehud Olmert bevolen. Volgens hem zijn er aanwijzingen dat Olmert zich als minister van Industrie en Handel bezondigde aan favoritisme.

Procureur-generaal Menahem Mazuz "heeft de politie bevolen een strafrechtelijk onderzoek te openen als gevolg van de verdenkingen die wegen op Olmert", zo staat in een mededeling van het ministerie van Justitie.

De huidige premier zou als minister van Industrie en Handel in 2005 en 2006 bepaalde investeerders bevoordeeld hebben. Ook zou hij politieke vrienden benoemd hebben.

De beslissing verplicht premier Olmert niet zijn ontslag in te dienen, maar zijn politieke positie dreigt niettemin verzwakt te worden. In een reactie noemt de persdienst van de premier het onderzoek "overbodig". Olmert ontkent alle aantijgingen en stelt dat het onderzoek niets zal opleveren.

De 62-jarige Olmert werd eerder deze week ook al ondervraagd over zijn betrokkenheid bij een financieel schandaal in 2005. Hij was toen minister van Financiën.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud