Israëlische stafchef kondigt nog harder optreden tegen Hamas aan

De Israëlische stafchef Gabi Ashkenazi heeft op de 18e dag van het militair offensief in de Gazastrook aangekondigd "nog harder" te zullen optreden tegen de Palestijnse beweging Hamas.

"We hebben grote successen tegen Hamas, hun infrastructuur, hun heerschappij en hun militaire arm laten zien, maar we hebben nog veel werk voor de boeg. We spannen ons in om de raketaanvallen op Israël te beperken", zei Ashkenazi dinsdag voor de parlementaire commissie voor buitenlandse en binnenlandse veiligheidspolitiek.

Het Israëlisch leger is ondertussen voor de eerste keer sinds het begin van het offensief diep doorgedrongen in de buitenwijken van Gaza-Stad. Soldaten leveren er volgens ooggetuigen hevige gevechten met militante Palestijnen.

Volgens een Israëlische militaire woordvoerder werd bij de gevechten een officier levensgevaarlijk gewond en liepen twee andere soldaten lichte verwondingen op, toen een boobytrap tijdens een huiszoeking ontplofte. Volgens het leger werden 30 "militante Palestijnen" bij vuurgevechten getroffen. Volgens de gezondheidsdiensten in Gaza zijn sinds het begin van het Israëlisch offensief minstens 930 Palestijnen gedood en liepen ongeveer 4.300 anderen verwondingen op. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud