Italiaanse vissersboot na vermoedelijke muiterij in Middellandse Zee verdwenen

Van een Italiaanse vissersboot ontbreekt elk spoor na een vermoedelijke muiterij in volle zee. De kustwacht van verschillende landen is in de Middellandse Zee op zoek naar het Siciliaanse schip Fatima II. Dat meldde het persagentschap Ansa maandag. Tijdens het weekeinde waren voor de Griekse kust drie bemanningsleden van de kotter op een reddingsvlot gevonden. Ze waren vanuit het Siciliaanse Syracuse onderweg op visvangst, toen 's nachts blijkbaar muiterij uitbrak.

De eigenaar van het schip had zich zorgen gemaakt en zich tot de kustwacht van Syracuse gewend, nadat het radiocontact met de kapitein en de zes bemanningsleden was afgebroken. De drie zeelieden konden via mobilofoon familieleden contacteren en zo door de Griekse kustwacht gered worden. Wat aan boord juist gebeurde, blijft nog onduidelijk. Het is ook niet duidelijk of de kapitein nog in leven is. De kustwacht probeert de treiler via de gsm's van de zeelieden te peilen.

Volgens mediaberichten is het ook mogelijk dat de andere drie bemanningsleden - twee Egyptenaren en een Tunesiër - de kotter gekaapt hebben. De drie geredde Italiaanse matrozen zouden schoten gehoord hebben. Ze werden naar verluidt door hun gewapende collega's gedwongen om plaats te nemen in het reddingsvlot. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud