James Cameron draait drie sequels op Avatar

Hollywood-regisseur James Cameron (58) wil gelijktijdig drie bijkomende delen van het 3D-fantasyfilm "Avatar" draaien. De filmmaker en de studio 20th Century Fox maakten de plannen voor de drie sequels donderdag bekend. Dat meldde het Amerikaanse vakblad Variety. Cameron had in 2011 aangegeven twee vervolgen te willen maken.

De scenaristen Josh Friedman ("War of the Worlds"), Rick Jaffa en Amanda Silver ("Rise of the Planet of the Apes") en Shane Salerno ("Savages") zullen de draaiboeken schrijven. Cameron wil vanaf 2014 alle films in een ruk draaien. Vanaf december 2016 zullen de sequels van "Avatar" telkens met een jaar tussen in de bioscoop te zien zijn.

"Avatar" (2009) was de tot nog toe succesvolste film in de bioscoopgeschiedenis en bracht wereldwijd ongeveer 2,8 miljard dollar (ongeveer 2,1 miljard euro) in het laatje. Hij werd met drie Oscars en twee Golden Globes onderscheiden. De film vertelt het verhaal van de strijd tussen de mens en de blauwe bewoners van de planeet "Pandora". (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud