Jobbeurs Zaventem trekt 3.500 bezoekers

De jobbeurs op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem heeft zaterdag 3.500 bezoekers gelokt. Die kwamen voor een van de 1.500 vacatures die door 90 bedrijven werden aangeboden. "We hadden slechts een 2.000-tal bezoekers verwacht", zeggen Jan Van der Cruysse, woordvoerder van medeorganisator Brussels Airport Company (BAC) en Wim Desloovere, voorzitter van de lokale Werkwinkel.

De gemeente Zaventem organiseert met haar lokale Werkwinkel jaarlijks een jobbeurs waar bedrijven uit de regio hun vacatures kunnen voorstellen. Omdat een aantal luchthavenbedrijven in de zomer hun beklag deed dat ze voor een 600-tal jobs geen geschikt personeel vond, kwam het tot een samenwerking tussen de gemeente en haar Werkwinkel, VOKA en Brussels Airport Company.

Zaterdag stelden 90 bedrijven in de Sky Hall van de luchthaven 1.500 vacatures voor. "Daar waren niet alleen luchthavenbedrijven bij maar ook, zoals andere jaren, bedrijven uit de regio", zegt Desloovere. "Ook De Lijn en Defensie stelden jobs voor. We hebben op een bepaald moment zelfs het aantal inschrijvingen moeten stopzetten, omdat we te veel aanvragen kregen. Zelfs voor de beurs goed en wel begonnen was, was ze dus al een succes." (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud