Advertentie

Jongens snoepen liever dan meisjes

Meisjes hebben beter ontwikkelde smaakpapillen dan jongens. Daardoor hebben jongens meer behoefte aan voedsel met een sterke smaak - en ook aan zoetigheden - dan meisjes. Dat ontdekten vorsers van de universiteit van Kopenhagen, die zowat 9.000 schoolkinderen een aantal lekkernijen aanboden en een vragenlijst over hun eetgewoonten deden invullen. Dat schrijft the Sunday Telegraph.

Uit het onderzoek bleek dat de smaak van jongens en meisjes zich rond het dertiende levensjaar plots ontwikkelt doordat kinderen zich in die levensfase bewust worden van zure smaken en minder snel grijpen naar de zoetigheden die voordien het meest in trek zijn. Dat verklaart waarom jongere tieners vaak niet erg kieskeurig zijn over wat ze eten.

Die evolutie geldt vooral voor meisjes, die door hun verfijndere smaakorgaan gevoeliger zijn voor zachte smaken, terwijl jongens het toch liever wat sterker en extremer hebben. Want zij hebben gemiddeld zo'n 10 procent meer zure en 20 procent meer zoete ingrediënten in hun voedsel nodig om echt te kunnen proeven hoe smakelijk het is. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud