Joran Van der Sloot vrijdag voor rechter in Lima

Ruim anderhalf jaar na de moord op de Peruaanse Stephany Flores begint vrijdag het proces tegen de Nederlandse verdachte Joran van der Sloot. De openbaar aanklager in Lima maakte eerder al bekend dat hij 30 jaar gevangenisstraf gaat eisen tegen de 24-jarige. Justitie wil verder dat Van der Sloot een boete van 50.000 euro betaalt.

De eerste zitting in de zaak-Van der Sloot begint om 10.00 uur lokale tijd. De mediabelangstelling zal ongetwijfeld zeer groot zijn.

In Peru, in Nederland en in de Verenigde Staten werden de ontwikkelingen rond de moordzaak op de voet gevolgd. Van der Sloot geldt niet alleen als verdachte van de moord op de 21-jarige Flores, maar was eerder ook nadrukkelijk in beeld als verdachte van de betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005, precies vijf jaar voor de gewelddadige dood van Flores. Van Holloway ontbreekt nog altijd elk spoor.

Tijdens eerdere verhoren heeft Van der Sloot bekend dat hij Stephany Flores heeft gedood in zijn hotelkamer in Lima. Hij zou hebben gehandeld in een gewelddadige emotie, nadat hij zag dat Flores in zijn laptop documenten bekeek over de zaak-Holloway. Het proces tegen Van der Sloot heeft plaats in de Lurigancho-gevangenis in Lima. Dit detentiecentrum staat in hetzelfde district waar ook de Castro-gevangenis ligt, waar Van der Sloot in hechtenis zit.

De Nederlander werd na een klopjacht gearresteerd in Chili. Hij werd overgedragen aan de Peruaanse autoriteiten en riskeert nu dus een lange celstraf. (HO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud