Josef Fritzl is volledig toerekeningsvatbaar

Josef Fritzl, de voornaamste verdachte in de incestzaak die eerder dit jaar aan het licht kwam in het Oostenrijkse Amstetten, is door experts "volledig toerekeningsvatbaar" bevonden worden. Dat schrijft de Oostenrijkse krant Der Standard dinsdag onder aanhaling van gerechtelijke kringen. Dat zou ook betekenen dat de 73-jarige Fritzl zich volledig zal moeten verantwoorden voor de daden die hem ten laste worden gelegd.

Fritzl hield zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang vast in een kelder van zijn huis, misbruikte haar en verwekte bij haar zeven kinderen. De autoriteiten kwamen de zaak eerder dit jaar op het spoor. Volgens Der Standard kan het uitgesloten worden dat Fritzl geestesziek is of permanent in hogere sferen verkeerde.

Oorspronkelijk was het begin van het proces voor eind dit jaar voorzien. Maar het wordt steeds onwaarschijnlijker dat die timing gerespecteerd wordt. Volgens de woordvoerder van het openbaar ministerie zal de aanklacht binnen een drietal weken klaar zijn. Als Fritzl daarna zijn termijn om beroep aan te tekenen volledig gebruikt, komt het wellicht dit jaar niet meer tot een proces. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud