Josef Fritzl wilde pv's van verhoren verkopen

De Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter 24 jaar opsloot in een kelder, haar verkrachtte en zeven kinderen bij haar verwerkte, wilde in de gevangenis nog winst slaan uit zijn daden. Volgens een bericht in het tijdschrift Stern wilde de 73-jarige man uit Amstetten de politiepv's van zijn verhoren verkopen voor vier miljoen euro aan een Britse tabloid. Daarmee wilde hij zijn schulden van 3,5 miljoen euro afbetalen en geld opzijleggen voor zijn "oude dag". Het kwam echter niet tot een akkoord.

Fritzl wordt waarschijnlijk komend voorjaar berecht. Hij wordt beschuldigd van moord, herhaaldelijke verkrachting, jarenlange vrijheidsberoving en slavernij. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf, of een levenslange terbeschikkingstelling van de regering.

Volgens Stern vroeg Fritzl een bekende makelaar om de verkoop te regelen. Aan zijn advocaat Rudolf Mayer vroeg hij de documenten samen te stellen. De makelaar onderhandelde met vertegenwoordigers van verschillende Britse tabloids, maar er kwam geen verkoop. De makelaar bevestigde de geplande deal ook aan Stern.

Fritzl verklaarde zijn plan, omdat hij financieel niet beter werd van de berichtgeving over zijn zaak. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud