Kadima en Arbeiderspartij bereiken coalitieakkoord in Israël

De partij Kadima, die aan de macht is in Israël, en de Arbeiderspartij hebben maandag een principeakkoord gesloten over de vorming van een coalitieregering onder leiding van Tzipi Livni, de huidige minister van Buitenlandse Zaken. Dat heeft de Israëlische openbare radio aangekondigd.

Het akkoord werd ondertekend door partijafgevaardigde Tsahi Hanegbi (Kadima) en door Efi Osheyer (raadgever van Ehud Barak, de voorzitter van de Arbeiderspartij).

De twee partijen zijn na wekenlange onderhandelingen tot een akkoord gekomen. De laatste vergadering zou meer dan achttien uur geduurd hebben, aldus de radio.

Livni werd op 18 september verkozen als voorzitter van centrumpartij Kadima. Ze verving de ontslagnemende eerste minister Ehud Olmert, die in opspraak gekomen is door een aantal corruptiezaken.

President Shimon Peres had Livni op 22 september belast met de vorming van de volgende regering. Ze kreeg daarvoor 42 dagen de tijd, anders zouden er binnen de negentig dagen vervroegde verkiezingen worden gehouden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud