Kamikazes bereiden aanslag op Poetin voor

Een groep kamikazes zou aanstaande dinsdag een aanslag willen plegen op de Russische president Vladimir Poetin tijdens diens bezoek aan Iran. Dat berichtte het persagentschap Interfax zondag. Het Kremlin wil enkel bevestigen dat de president "op de hoogte is gebracht".

"Wij kunnen geen commentaar leveren op deze informatie, maar we kunnen bevestigen dat de president op de hoogte is gebracht", zo verklaarde een woordvoerder van het Kremlin.

Eerder op de dag had het Russische agentschap Interfax "een bron bij de speciale diensten" geciteerd die meldde dat een groep kamikazes een moordaanslag op de president voorbereidt. Die aanslag zou dinsdag moeten plaatsvinden in Teheran.

De bron beroept zich op informatie die buiten Rusland werd vergaard. Het is onduidelijk hoe concreet de dreiging is. De FSB, de voormalige geheime dienst KGB, weigert commentaar te geven. Andere veiligheids- en inlichtingendiensten waren niet bereikbaar.

Poetin brengt dinsdag een bezoek aan Teheran. Hij zal er zijn persoonlijke contacten met de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad aanscherpen en de goede relaties van Rusland met Iran uitdiepen.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud