Kamp McCain verwijt Obama afgezegd bezoek aan gewonde militairen

De republikeinse kandidaat voor het Witte Huis, John McCain, haalde zaterdag scherp uit naar zijn democratische rivaal Barack Obama omdat die tijdens zijn bezoek aan Duitsland deze week geen tijd zou hebben vrijgemaakt voor een bezoek aan gewonde Amerikaanse soldaten in het land.

Enkele uren voor senator Obama opnieuw voet zet op Amerikaanse bodem, stelde de woordvoerder van McCain, Tucker Bounds, zich vragen bij de annulering van het geplande bezoek van Obama aan de gewonde Amerikaanse militairen in het militaire hospitaal van Landstuhl.

"Het is een bewijs van Obama's gebrek aan ervaring", verklaarde Bounds op de televisiezender Fox News. "Hij verkiest een ontmoeting met het Duitse volk boven een bezoek aan de gewonde soldaten. Ik denk dat er vanuit het kamp van Barack Obama wel negen verschillende excuses naar voren werden geschoven voor de afzegging van het bezoek. Geen van die excuses maakt melding van de essentie van de zaak: namelijk dat hij binnen zijn tijdschema geen plaats heeft kunnen maken voor een ontmoeting met Amerikaanse soldaten die in Irak en Afghanistan gewond raakten", vervolgde hij.

De entourage van Obama had eerder laten weten dat het bezoek werd geannuleerd teneinde de gewonde soldaten niet bij de campagne te betrekken. Eerder had het Pentagon zich al gereserveerd opgesteld ten opzichte van een dergelijk bezoek. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud