Karadzic ontmaskerd na anonieme tip

De Servische geheime diensten zijn Radovan Karadzic op het spoor gekomen na een anoniem telefoontje. De voormalige leider van de Bosnische Serviërs werd zes weken lang gevolgd en uiteindelijk gearresteerd. Dat schrijft de krant Blic zondag.

Volgens de krant heeft een persoon die anoniem wilde blijven, de aandacht van de Servische geheime diensten gevestigd op een alternatieve arts met witte baard en grijs haar, die door Servië trok om er conferenties te geven over gezondheid. "Ga het maar na, zijn stem lijkt erg op die van Karadzic", aldus de anonieme tipgever alvorens de telefoon in te haken. De geheime diensten volgden de (valse) arts vervolgens een tijd lang en stelden vast dat het inderdaad ging om de gezochte Karadzic.

Karadzic werd enkele dagen geleden in Belgrado opgepakt, dertien jaar nadat hij in 1995 in beschuldiging gesteld werd voor genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Hij leefde en woonde onder een andere naam, Dragan Dabic, in Belgrado. De vroegere Bosnisch-Servische leider had zijn uitzicht grondig veranderd: lang wit haar, een volle witte baard en een bril. Sinds hij is opgepakt, heeft hij zijn baard afgeschoren en zijn lange haren laten knippen. Volgens zijn advocaat "ziet hij er nu weer net hetzelfde uit als 13 jaar geleden, alleen is hij vermagerd." (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud