Karadzic zal woensdag of donderdag uitgeleverd worden

Radovan Karadzic zal woensdag of donderdag uitgeleverd worden aan het Joegoslavië-Tribunaal in het Nederlandse Den Haag. Dat zei de advocaat van de voormalige leider van de Bosnische Serviërs zaterdag.

De advocaat, Svetozar Vujacic, weigerde nog steeds tekst en uitleg te geven of hij al dan niet vrijdag beroep aangetekend heeft tegen die uitlevering. "Ik kan niets vertellen over het beroep. Karadzic heeft me strikt verboden jullie iets te zeggen", zei hij aan journalisten in de Servische hoofdstad Belgrado.

De deadline om zo'n beroep in te dienen verliep vrijdagavond om middernacht. Als de advocaat beroep aantekende, dan heeft de rechtbank in Belgrado drie dagen tijd om daarover te beraadslagen. Bij de bevoegde rechtbank viel eerder te horen dat Karadzic ten vroegste maandag zou uitgeleverd worden.

De Britse omroep BBC meldt dat het beroep wel degelijk vrijdag is ingediend op een onbekende locatie.

Ondertussen raakte ook bekend dat het Bosnische gerecht een onderzoek is gestart naar een honderdtal personen die Karadzic vermoedelijk al die jaren geholpen hebben bij zijn onderduiking, onder hen de vrouw en de kinderen van Karadzic. Tegen 44 van hen zou al een officieel onderzoek ingesteld zijn.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud