Karzai begint staatsbezoek aan India

Tegen de achtergrond van groeiende spanningen met Pakistan is de Afghaanse president Hamid Karzai een tweedaags staatsbezoek aan India begonnen. Karzai werd maandag met militaire eer in het presidentieel paleis in New Delhi ontvangen. In de loop van de dag zal hij de Indiase premier Manmohan Singh ontmoeten.

Afghanistan en India beschuldigen Pakistan van betrokkenheid bij de bomaanslag op de Indiase ambassade in Kaboel begin juli. Bij die aanslag werden meer dan 50 mensen gedood, onder hen twee Indiase diplomaten.

Bij het bezoek van Karzai in New Delhi zullen de betichtingen tegen Pakistan opnieuw ter sprake komen. De betrekkingen tussen Afghanistan en Pakistan hebben inmiddels een dieptepunt bereikt. Ook de Indiaas-Pakistaanse verhoudingen zijn duidelijk verslechterd. Aan de demarcatielijn in het verdeelde Kasjmir is het de afgelopen dagen, ondanks een akkoord over een wapenstilstand, opnieuw tot gevechten tussen Indiase en Pakistaanse soldaten gekomen. India acht het Pakistaanse leger verantwoordelijk voor de schending van het bestand. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud