Advertentie

Kaukasus: rustige nacht in Gori; geen Russische troepen in de stad

Voor het eerst in enkele dagen is het in de nacht van donderdag op vrijdag rustig geweest in de door het Russisch leger gecontroleerde Georgische stad Gori, zo heeft secretaris Kakha Lomaya van de Georgische Veiligheidsraad vrijdag gezegd.

Tegenover journalisten aan de toegang tot Gori zei de functionaris dat hij en de plaatselijke gouverneur straten hadden doorlopen en dat het kalm was in de stad. Wel zijn er momenteel problemen wat betreft de voedsel-, water- en geneesmiddelenvoorziening, aldus Lomaya.

De Georgische autoriteiten stuurden vrijdag een vrachtvliegtuig met humanitaire hulp naar Gori. Later op de dag zullen er nog twee konvooien uit de hoofdstad Tbilisi aankomen.

Een journalist van het Franse persbureau AFP heeft geen enkele Russische soldaat in Gori gezien. Wel staan er op een basis op enkele kilometers van de stad talrijke tanks en pantserwagens.

Tegenover AFP zei het plaatselijk plaatsvervangend hoofd van de Russische troepen uitdrukkelijk dat er geen Russische militairen in de stad zijn. Wel zijn er troepen buiten de stad "om te verhinderen dat plunderaards (de stad) zouden binnentrekken".

(GEL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud