Keniaanse politie zoekt leeuwendoders

Onbekenden hebben in Kenia zes leeuwen gedood, die eerder uit een nationaal park in de omgeving van Nairobi waren uitgebroken. De grote katachtigen hadden tientallen runderen verorberd, vooraleer bewoners het recht in eigen handen namen. Dat deelde de Keniaanse Wildlife Service (KWS) woensdag mee. De twee volwassen leeuwinnen, twee jonge leeuwen en twee welpen werden in Kitengela ten zuiden van de hoofdstad met speren gedood. Ze verbleven in het nationaal park van Nairobi. De politie is op zoek naar de daders.

"We moeten de mensen arresteren die de dieren gedood hebben. Ze moeten voor de rechter gebracht worden", citeerde de Standard KWS-baas Julius Kipng'etih. De organisatie verklaarde voorts dat Kenia elk jaar rond de 100 leeuwen verliest. "Het land heeft nu nog maar een bestand van zo'n 2.000 van zijn beroemde leeuwen. Indien we niet ingrijpen, betekent dat dat we over 20 jaar eventueel helemaal geen wild levende leeuwen meer in Kenia hebben".

De bevolking werd ertoe opgeroepen de autoriteiten over ronddolende wilde dieren op de hoogte te brengen en om hulp te vragen. De mensen mogen het probleem in geen geval eigenhandig oplossen.

Het Nairobi National Park is het eerste nationale park van het Oost-Afrikaanse land en werd in 1946 geopend. Het vormt een biotoop voor 80 soorten zoogdieren en honderden soorten vogels. Nairobi is slechts zeven kilometer verwijderd en is enkel door een omheining van het park gescheiden. (SIMON MAINA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud