Advertentie

Kinshasa en Rwanda maken werk van ontwapening FDLR

De Democratische Republiek Congo en Rwanda hebben een militair plan aangenomen tegen de Rwandese Hutu-milities van de FDLR, Forces démocratiques de libération du Rwanda. De Rwandese milities zijn vooral actief in het oosten van Congo. Dat meldt het Congolese ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

"Een militair plan is donderdag aangenomen tijdens de vergaderingen tussen de ministers van Congo en Rwanda", aldus Amuri Ntambwe, de woordvoerder van het ministerie. "Het plan is uitgewerkt door Rwandese en Congolese officieren, maar de inhoud ervan kan niet bekendgemaakt worden. Sommige leden zijn al gedemobiliseerd. Ons plan heeft tot doel de anderen te ontwapenen", zo zegt Ntambwe.

De Congolese diplomatieke leider Alexis Thambwe Mwamba en zijn Rwandese collega Rosemary Museminali kwamen donderdag in Goma samen. Goma, de provinciehoofdstad van Noord-Kivu, grenst aan Rwanda en is al drie maanden lang het toneel van hevige gevechten tussen het Congolese leger en de rebellen van Laurent Nkunda.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud