Advertentie

Kubricks "2001: A Space Odyssey" telt niet als bewijsmateriaal in rechtszaak tegen Samsung

In het proces dat technologiefabrikant Apple tegen concurrent Samsung heeft aangespannen, mag Samsung geen beelden uit Stanley Kubricks "2001: A Space Oddyssey" gebruiken. Die beelden tonen volgens de advocaten van Samsung aan dat Apple met de iPad niets nieuws uitgevonden heeft, en dat het bedrijf het design van die tablet ook niet kan beschermen. De rechter wees het gebruik van de beelden echter af omdat de Zuid-Koreaanse technologiefabrikant het verzoek niet volgens de regels indiende.

Rechter Lucy Koh wees afgelopen nacht een beroep van Samsung op die beslissing definitief af. Samsung wilde de juryleden tijdens het proces ook aantonen dat het ontwerp van Apples iPhone gebaseerd is op ideeën van concurrent Sony. De bewijzen daarvoor werden te laat ingediend.

De Zuid-Koreanen mogen daarentegen wel verwijzen naar het tabletprototype van het mediabedrijf Knight/Ridder uit 1994 en een Toshibacomputer om hun argument te ondersteunen. Die twee bewijzen maakten echter weinig indruk op het Duitse gerecht, dat besliste dat een type van Samsungs Galaxy Tab niet meer in Europa verkocht mag worden. In Nederland verhinderden die bewijzen dan weer een verkoopsstop.

Het proces in het Californische San Jose kan de patentenoorlog, die al meer dan een jaar aan de gang is tussen Apple en Samsung, voorlopig besluiten. De twee bedrijven verwijten elkaar plagiaat bij het ontwerp van hun smartphones en tablets. Apple vordert een schadevergoeding van meer dan 2,5 miljard dollar. (-)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud