Kunstschaatsen - Doping: Pechstein eist schadevergoeding van ISU

De Duitse kunstschaatsster Claudia Pechstein eist een schadevergoeding van de Internationale Schaatsfederatie ISU. De ISU heeft Pechstein voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik, maar recent onderzoek bracht bij de Duitse een erfelijke bloedziekte aan het licht, die leidde tot afwijkingen in haar bloedwaarden. Het nieuws werd zaterdag door de entourage van de Duitse kunstschaatsster bekendgemaakt.

Volgens één van Pechsteins advocaten eist zijn cliënte de terugbetalingen van de medische onkosten die ze moest maken om haar onschuld aan te tonen.

De vijfvoudige olympisch kampioene eist tevens een vergoeding voor de inkomsten die ze verloren heeft als gevolg van de schorsing. De Duitse mocht immers niet deelnemen aan de Winterspelen in Vancouver en zag ook meerdere sponsors afhaken.

De 38-jarige Pechstein zit sinds juli een dopingschorsing van twee jaar uit. Ze werd nooit positief bevonden, maar werd op 8 februari 2009 op basis van onregelmatigheden in haar bloedwaarden veroordeeld door de Internationale Schaatsfederatie. Op 25 november werd de schorsing bevestigd door het Internationaal Sporttribunaal TAS. (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud