Kwakkelend weer speelde in de kaart van de pretparken

Het typisch Belgische weertje van deze zomer heeft de pretparken geen windeieren gelegd. Heel wat mensen profiteerden van het grijze en bewolkte weer om, al dan niet met de kinderen, een attractiepark aan te doen. Dat blijkt woensdag uit een rondvraag bij diverse Belgische pretparken.

"Als het echt warm is, gaan mensen eerder naar zee dan naar een pretpark. Is het grijs en bewolkt maar droog, dan krijgen we vaak heel wat bezoekers over de vloer", verklaart Tom De Bruyckere, woordvoerder van Bobbejaanland. "Voor de maanden juli en augustus 2008 zullen we, rekening houdend met de weersvoorspellingen voor de komende dagen, uitkomen op 316.000 bezoekers. Dit is een stijging van 7 procent vergeleken met 2007", aldus De Bruyckere.

De drie Plopsa-parken ontvingen tijdens juli en augustus samen 729.000 bezoekers, een kleine stijging ten opzichte van het recordjaar 2007 toen de parken 723.000 bezoekers over de vloer kregen in de zomermaanden.

Cijfers voor Walibi zijn er voorlopig niet, maar ook daar heeft men in ieder geval geen slechte zomer achter de rug. "Juli was beter dan vorig jaar, en augustus was stabiel. Het waterpark Aqualibi doet het alsmaar beter en profiteerde van het wisselvallige weer", zo luidde het. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud