Advertentie

"La teta asustada" wint Gouden Beer op Berlinale

"La teta asustada", de film van de 32-jarige Peruaanse regisseuse Claudia Llosa, heeft zaterdag de Gouden Beer voor beste film gewonnen op de 59ste editie van het filmfestival van Berlijn.

De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Fausta, die nog steeds lijdt onder de gevolgen van het vroegere terreursysteem van Peru. Ze lijdt aan een ziekte die kinderen doorgegeven krijgen via moedermelk van vrouwen die tijdens hun zwangerschap verkracht of mishandeld werden.

De Zilveren Beer voor beste acteur was weggelegd voor de 72-jarige Malinees Sotigui Kouyaté, voor zijn rol van Ousmane in "London River" van Rachid Bouchareb. Ousmane is een oudere moslim uit Frankrijk die naar Londen reist net na de bomaanslagen op het openbaar vervoer in 2005. Hij gaat zijn zoon zoeken die vermist is.

De Oostenrijkse Birgit Minichmayr kreeg de Zilveren Beer voor beste actrice voor haar rol in "Alle Anderen" van de Duitse Maren Ade.

De Iranees Asghar Farhadi won de Zilveren Beer voor beste regisseur voor "Darbareye Elly".

De Argentijnse regisseur Adrian Biniez mocht drie prijzen in ontvangst nemen, waaronder de speciale prijs van de jury, voor zijn film "Gigante". (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud