Advertentie

Lancering van derde missie geheime militaire shuttle uitgesteld

De start van een derde missie van een geheime onbemande minishuttle van de Amerikaanse luchtmacht is verdaagd omwille van een onlangs opgetreden probleem met een draagraket, hoewel het om een ander type gaat. Dit heeft de krant Florida Today zaterdag gemeld.

Normaal zou de Amerikaanse luchtmacht van op Cape Canaveral in Florida voor de derde keer zijn mysterieuze en door Boeing gebouwde X-37B lanceren. Tijdens deze testvlucht gaat opnieuw het exemplaar de ruimte in dat bij de eerste test werd gebruikt.

De start gebeurt met een Atlas-V draagraket van Lockheed Martin, uitgebaat door de United Launch Alliance. Maar in plaats van 25 oktober wordt het pas 13 november.

Specialisten willen meer tijd voor onderzoek naar een probleem dat is opgetreden tijdens de lancering op 4 oktober van een Delta-IV draagraket van Boeing. Ondanks een probleem met de Pratt & Whitney Rocketdyne RL 10 motor in de tweede rakettrap, raakte de meegevoerde en 122 miljoen dollar kostende gps-satelliet toch in de juiste baan.

Hoewel de krachtige Atlas-V een andere versie van de Rocketdyne RL 10 motor gebruikt, wil de leiding van de missie er zeker van zijn dat het probleem niet is veroorzaakt door iets wat beide motoren op een of andere manier gemeen hebben, aldus de gezaghebbende krant. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud