Leden Abou Sayyaf krijgen levenslang voor ontvoering toeristen

Het merendeel van de leden van de Filipijnse terroristische groepering Abou Sayyaf, die in 2001 betrokken waren bij de ontvoering van een groep toeristen in de Filipijnen, heeft levenslang gekregen. De ontvoerders hielden twintig toeristen een jaar lang vast. Er vielen daarbij vijf doden.

Drie Amerikanen en zeventien Filipijnen werden in 2001 ontvoerd uit een vakantieoord door een commando van Abou Sayyaf. Na een klopjacht van een jaar kon het Filipijnse leger met Amerikaanse hulp de ontvoerders lokaliseren in de jungle op het zuidelijke eiland Basilan. In totaal vielen er vijf doden, waaronder twee Amerikanen. Een van hen werd in 2001 onthoofd.

Veertien daders kregen daarvoor donderdag levenslang, vier werden vrijgesproken. Zij blijven wel aangehouden voor andere gelijkaardige feiten. Het proces duurde drie jaar.

Abou Sayyaf wordt verdacht van banden met al-Qaida. De groepering is ook verantwoordelijk voor de bloedigste aanslag in de Filipijnse geschiedenis. Bij een aanslag op een ferry vielen er 116 doden in 2004. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud