Levendig tv-debat in Jordanië

Een televisiedebat tussen twee Jordaanse afgevaardigden over het binnenlandse beleid is uitgelopen op een ordinaire scheld- en knokpartij. Het live-debat op satellietzender Jo Sat ging tussen de heren Mohamed Shawabka en Mansur Murad.

Shawabka opende de feestelijkheden door Murad ervan te beschuldigen, een "spion" van het Syrische regime te zijn. Waarop Murad riposteerde door Shawabka een spion van de Mossad (de Israëlische inlichtingendienst) én een dief te zijn.

Shawabka gooide daarop een van zijn schoenen naar zijn "gesprekspartner", stond op en haalde een pistool uit zijn riem. Ook Murad stond op uit zijn stoel, waarna beide heren hun argumenten met de vuist kracht bijzetten. Intussen deed de moderator vergeefse pogingen om tussenbeide te komen.

In Jordanië is ook een voorzichtige poging tot Arabische Lente bezig. Al anderhalf jaar vinden er regelmatig betogingen plaats tegen de corruptie en voor politieke en sociale hervormingen. Meer dan wat cosmetische broodkruimels heeft de Hasjemitische koning Abdoellah II zijn volk tot dusver niet gegund.

(MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud