"Libië is jaar na dood Kadhafi nog steeds niet volledig bevrijd"

Volgens de Libische parlementsvoorzitter, Mohamed al-Megaryef, is Libië nog altijd niet volledig "bevrijd" van het regime van Moammar al-Kadhafi. Dat heeft hij verklaard in een toespraak die afgelopen nacht werd uitgezonden, naar aanleiding van de eerste verjaardag van de dood van de gewezen dictator.

"In sommige delen van het land is de bevrijding nog niet volledig gerealiseerd", aldus Megaryef. Hij verwees daarbij naar de stad Bani Walid, een van de laatste bastions van het oude regime, waar sinds enkele dagen weer dodelijke gevechten plaatsvinden.

Megaryef schetste een somber beeld van de post-Kadhafi-periode. Hij sprak over "vertraging en slordigheid" bij de vorming van een leger en een politiemacht en haalde ook de non-integratie van gewezen rebellen in de staatsinstellingen aan.

"Deze situatie heeft aanleiding gegeven tot een staat van ontevredenheid en spanningen tussen verschillende groepen in de samenleving, en ook tot de verspreiding van chaos, wanorde en corruptie. Dat heeft geleid tot een zwak rendement van verschillende overheidsinstellingen", klonk het nog. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud