Lichaam Kaczynski met militaire eer ontvangen in Polen

Het lichaam van de Poolse president Lech Kaczynski is zondag met militaire eer ontvangen op de militaire luchthaven van Warschau. De dochter van het staatshoofd, Marta, en zijn tweelingbroer Jaroslaw knielden minutenlang zwijgend voor de doodskist waarin zich het lichaam van de president bevindt.

Het vliegtuig met het lichaam van de Poolse president landde zondag kort na 15 uur (plaatselijke tijd) op de militaire luchthaven. Aan de ceremonie namen ook regeringsleider Donald Tusk en parlementsvoorzitter Bronislaw Komorowski, die momenteel het presidentschap waarneemt, deel.

Het vliegtuig met het lichaam van Kaczynski was in de namiddag opgestegen vanop het vliegveld van de Russische stad Smolensk. In de buurt van die luchthaven deed zich zaterdag de ramp voor waarbij het toestel met aan boord Kaczynski en meer dan negentig anderen neerstortte.

De Russische premier Vladimir Poetin was ter plaatse toen de kist in Smolensk in het vliegtuig geladen werd. De kist was gedrapeerd met Poolse vlag en werd door Russische soldaten aan boord gedragen terwijl het Russische en het Poolse volkslied weerklonk.

De tweelingbroer van Kaczynski had het lichaam van de president zaterdag geïdentificeerd. Het lichaam Maria Kaczynski, de vrouw van de president die ook omkwam bij het vliegtuigongeluk, kon nog niet geïdentificeerd worden. Zij kon daarom ook niet samen met haar vrouw gerepatrieerd worden.

Eerder op de dag hadden de Polen ook al hun eerbetoon aan de overleden president en de andere slachtoffers geuit door in het hele land 2 minuten stilte te houden. (BEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud